Mangalica tarja

Mangalica tarja

5 720 Ft

kg
magyar – Harangod Mag
minimum vásrálás. 1kg

Minimálisan rendelhető mennyiség: 0.5
Legnagyobb rendelhető mennyiség 5
Mennyiségi lépték: 0.5

Cikkszám: 17088 Kategóriák: , , Címkék: ,

Mangalica tarja, csont nélkül

A mangalica termékek a Harangod-Mag tokaj környéki tenyésztőtől származik. Kézműves jellegű, kiváló minsőégű, egyedi ízvilágú húskészítményeket állatanak elő. Külterjes tartásban, karám rendszerben tartott állatok.

A fehér sertéshez képest kedvezőbb élettani hatásait és magasabb élvezeti értékét a mangalica lassú növekedése okozza, mely következtében a vitaminoknak és ásványi anyagoknak van kellő idejük beépülni az állat szöveteibe. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokból, pl. telítetlen zsírsavak a mangalica húsa többet tartalmaz, melyek csökkentik a vér LDL koleszterin illetve triglicerid szintjét, mivel nem tapadnak az érfalra és károkozás nélkül kiürülnek az emberi szervezetből. Tudományos kísérleti programok eredményei igazolják a mangalica hús fogyasztásának a gyógyításban, illetve a betegségek megelőzésében elért pozitív hatásaitA mangalica tenyésztés célja az egyes fajtaváltozatok fajtatisztán történő megőrzése, tenyésztése, továbbá ezen különleges, egyedi ízvilágú és minőségű alapanyagok előállítása és feldolgozása.

(Forrás: Hangod-Mag)

Brand

Harangodi mangalica

Díjak:
  • Kenőmájas kategória I. helyezett 2019 - XII. BUDAPESTI MANGALICA FESZTIVÁL 2019
  • Füstölt-Érlelt Nemeshúsrészek I. helyezés 2019 - XII. BUDAPESTI MANGALICA FESZTIVÁL 2019
  • Mangalica termékek - Fesztivál nagydíj 2018 - XI. BUDAPESTI MANGALICA FESZTIVÁL 2018
  • A Hangod-Mag takarmánynövényeket saját maga biztosítja egész éven át. A mangalica sertések nyáron zöldtakarmányt és takarmánytököt is kapnak a saját termesztésű gabonafélék mellett. A takarmánynövények nyomon követhetőek, a génmódosított növényektől mentes takarmányozása révén a mangalicahús garantáltan GMO-mentes. A takarmányozás okszerű, célja a tenyészállatok  lassú növekedésének és fejlődésének biztosítása, a megfelelő ásványianyag és vitaminellátás mellett.A mangalica a XIX.században a Kárpát-medencében kialakult sertésfajta amelyet húsminősége világhírűvé tett. Három fajtaváltozata ismert. A szőke, a fecskehasú és a  vörös fajtaváltozat. A múlt század derekán a fogyasztói szokásoknak köszönhetően – amelyek a sovány sertéshúst részesítették előnyben- szinte teljesen eltűnt a fajta. Az utolsó 200 db állat megmentését annak köszönheti, hogy a szakemberek rájöttek hogy az iberico spanyol sertésfajta szinte megegyezik a mangalicával, húsa pedig rendkívüli értéket képvisel. Magyarországon ekkor indult az újratenyésztése. 2004-ben az őshonos mangalicát hungaricummá, magyar nemzeti kinccsé nyilvánította.(Forrás: Hangod-Mag)
0

TOP

X