Tanyasi gyöngytyúk – bontva

Tanyasi gyöngytyúk – bontva

2 816 Ft

kg ár – a megrendeléshez db számot adsz meg, az árat a tényleges súly alapján számoljuk el
prémium minőség
Kurca-parti Kendermagos

Minimálisan rendelhető mennyiség: 1
Legnagyobb rendelhető mennyiség 5
Mennyiségi lépték: 1

Kurca-parti Kendermagos egy magyar tenyésztői márka. Hagyományos módon, gmo mentes takarmányozással, kukoricán nevel baromfit. A szárnyasokat minimum 100 napos korukban vágva. Lassan tenyésztett (nem intenzív tartás)
FRISS min. vásárlás 1db  ~1,5kg (sokkolva fagyasztva)

A Kurca-parti Kendermagos baromfival a legjobb éttermekben találkozhatsz, bolti forgalomban nem érhető el.
Büszkék vagyunk, hogy az Ínyenc Kredencnél megvásárolhatod és örömmel támogatjuk ezt a magas minőségű magyar márkát.

Szuper minőség.

Tanyasi csirke

~3kg/db (kg ár) FAGYASZTVA
1 890 Ft 1 680 Ft

“Magyarországon a gyöngytyúk a 13. században már jelen volt, elsősorban a kolostorok és a főúri vadaskertek tartották díszmadárként. A paraszti gazdaságokban a 19. század végén terjedt el, elsősorban a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon. A gyöngytyúk feltűnő, szép alkatú és színű baromfi. Az apró fejükön lévő sisak a kakasoknál nagyobb méretű. Kétoldali állebenyük fehér, vöröses szélekkel. Tollazatuk általában kékesszürke fehér, apró pöttyökkel. Gyakori a fehér alapszín is, tejfelsárga ezüstfehér pöttyökkel. A tyúkénál finomabb, könnyebb a csontozata.

Húsa finom, nagyon hasonlít a vadmadarak, például a fácán húsára. Április végén kezd tojni, 60-80 tojást rak. Tojása kisméretű, feltűnő tulajdonsága rendkívül vastag héja, ezért hosszú ideig eltartható. Míg a tojáshéj súlyaránya a tyúktojásnál 10,2%, addig a gyöngyöstojásnál 15,3%. Tojásait mindig elrejtett fészekbe rakja. Van néhány hátrányos tulajdonsága, ami miatt sokan nem szívesen tartják. Domesztikációja alacsony fokú, vadmadár-ösztöneit, természetes viselkedési formáit megtartotta. Ijedős, minden szokatlan zajra, mozgásra rémült menekülésbe kezd. Hangja kellemetlenül hangos, rikácsoló, nem “szomszédbarát”. Veszekedős, tartásához nagy térre van szükség, naponta akár 10 km-t is bejárhat. Kitűnően repül. Ha a gazda nem vigyáz, hajlamos arra, hogy éjszakára az ólon kívül gallyazzon fel. Viszont nagyon edzett, kitűnő élelemkereső és rovarirtó. Mindezen tulajdonságai a természetes baromfitartás elsőrendű alanyává teszik.”
Forrás: Agrároldal

A Kurca-parti Kendermagas honos magyar fajta baromfi fajták tartásával foglalkozik.

Brand

magyar

darab/kg

min. 1db vásárlása szükséges, a mennyiséghez a db számot írd.
A fizetendő összeg kg ár alapján kerül felszámításra

0

TOP

X