Kelbimbó

Kelbimbó

1 485 Ft

kg
magyar, vegyszermentes – Zsámberger

Minimálisan rendelhető mennyiség: 0.2
Legnagyobb rendelhető mennyiség 2
Mennyiségi lépték: 0.2

Cikkszám: 12360 Kategóriák: , , ,
Kelbimbó – bimbós kel a téli szuperétel
Tudtátok, hogy ez a legfiatalabb káposztaféle? A 19. században nemesítették Belgiumban. Ezért is hívja az angol nyelv “brüsszeli káposztának”
Mitől jó a kelbimbó? – sokan mondják, hogy “nem szeretem a kelbimbót, mert kesernyés”. Ez alapvetően a sokáig tárolt kelbimbóra lehet igaz, illetve a túl sok vegyszer utóíze okozhatja.
A friss, vegyszereket nem tartalmazó zöldség íze édeskés, finom. Minél tovább tároljuk, annál jobban veszít az ízéből.
A káposztafélék közül nem csupán eltérő külsejével tűnik ki, hanem nagyon magas beltartalmi értékeivel is. 100g kelbimbó a napi c vitamin szükségletünk másfélszeresét tartalmazza. Magas az ásványi anyag tartalma, jó kálium, magnézium forrás. Hidegtűrő növény, fagyokban is szedhető.
Rengeteg receptet találunk a körettől az egytálételig. Most van a szezonja, egyétek minél gyakrabban.

Elkészítési ötletek:

Sült kelbimbó recept
Hozzávalók:
900 g friss kelbimbó
2 evőkanál extra szűz olíva olaj
1 evőkanál aprított fokhagyma
½ teáskanál száraz oregánó
½ teáskanál só
Citrom-ízlés szerint
Sült-kelbimbó-recept

  • A sült kelbimbó elkészítési módja
    A sütőt előmelegítjük 230°C-ra
    Megmossuk a kelbimbót
    Levágjuk a szárát, a külső, erős leveleket eltávolítjuk
    Szár végétől kezdve, kettévágjuk
    Enyhén kizsírozott tepsibe tesszük
    Egy kis tálban összekeverjük az olíva olajat, a fokhagymát, az oregánót és a sót
    A keveréket ráöntjük a kelbimbóra
    Finoman megmozgatjuk, hogy belepje a kelbimbót
    15-20 percet sütjük, amíg puha és halványbarna színű lesz
    Ha szeretjük, tálalás előtt friss citromot is csavarhatunk rá

Forrás: Édenkert.hu Hogyan készítsük el a kelbimbót finoman?

Kelbimbós csirkemell tejszínes mártásban

Hozzávalók:
30 dkg kelbimbó
4 csirkemellfilé
3 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
1 csokor újhagyma
olívaolaj
kakukkfű
fehérbors

A hagymát aprózd fel, és pici olívaolajon fonnyaszd meg. A csirkemelleket sózd be, és tedd a hagymára. Fűszerezd kakukkfűvel és fehérborssal. Öntsd fel a fehérborral, és párold fél óráig. Add hozzá a megtisztított kelbimbót, majd öntsd rá a tejszínt. Párold a kelbimbót is teljesen puhára, és már tálalhatod is.

Forrás: femina.hu

Brand

magyar

0

TOP

X