Ízes húsleves

Ízes húsleves

2 700 Ft

Minimálisan rendelhető mennyiség: 1
Legnagyobb rendelhető mennyiség 5
Mennyiségi lépték: 1

Kategóriák: ,

Mitől lesz igazán jó egy húsleves?

Az asztalon lágyan gőzölgő leves illata fog meg? Az alaplé íze vagy állaga lenne a meghatározó? Az összetevők minősége a fontos? Talán az a legjobb húsleves, ami az otthonira hasonlít? Létezik egyáltalán olyan, hogy a legjobb húsleves?

Nagy fazék leves

csirke (farhát+mellcsont) kb 65+ 20 dkg

húsos orjacsont 30 dkg

karalábé 1 gumó

répa 80 dkg dkg

fehérrépa 40 dkg

kelkáposzta 1/4

bors 1 mokkáskanál

vöröshagyma kisebb fej

gyömbér, citromnád, vietnami fahéj

levestészta 20 dkg

Mi van a csomagban?

Van már két klasszikus húslevescsomagunk (csirke, orja) . Most azonban elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy bedobjunka témában egy harmadik verziót is.
Minden, ami kell és semmi ami nincs. Ebben a csomagban 3:1 arányban találhattok csirke- és disznóhúst (és csontot). Ez a kettő együtt nem csak finom ízt, hanem gazdag, kollagénes levesalapot is biztosít. A levesbe ezen felül kerülnek magyar kistermelői zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé) is.
A kaland az ízesítésnél kezdődik. Zellert ugyanis nem rakunk a levesbe. Sokak szerint eltompítja a leves ízét és lapossá teszi azt. A citromnád könnyedséget visz a leves ízpalettájába, amit fahéj tovább árnyal, a gyömbér és a bors pedig kiegészít.
A végeredmény magáért beszél. A levest megkóstolva még a konzervatív nagybácsik sem fognak sikítva elmenekülni az ebédlőasztaltól, talán észre sem veszik, hogy valami más ízesítést használtunk. Az illatok főzéskor már árulkodnak a sikerről. Az elkészült leves harmonizáló ízpalettája összehangoltabb és kiegyensúlyozottabb, mint a hagyományos verzióé.
A levescsomagban található fahéj egy vietnámi fajta, ami bátran használható sós ételekbe is. Illata és íze lágyabb és sokrétűbb, mint a kommerciálisan elterjedt “karácsonyi potpourri” illatú társa.

Jelentős mennyiségű sárga és fehér répát találtok ebben a csomagban. Azért ajánljuk a nagy mennyiséget, mert ehhez a leveshez kétszer főzünk zöldséget. A zöldség felét a leves ízének megadásához használjuk, a másikat pedig a tálaláshoz.

Így javasoljuk elkészíteni:

A húsok, csontok egy időben kerülnek a lábasba és hideg vízzel felengedve kezdjük főzni, ahogy bármely más húsleves esetén tennénk. Szokás szerint forrás és lehabozás után tesszük bele a borsot és a többi fűszert. Kb. egy óra múlva kerül hozzá a karalábé, káposzta fehérrépa, sárgarépa, hagyma. Ezeket egészben, vagy nagy darabokban főzzük. Ekkor sózzuk a levest.

Amikor puhára főtt a zöldség, kivesszük a csirke részeket és a zöldségeket a léből, a sertést még tovább főzzük. Végül minden hús kikerül a léből és átszűrjük, hogy tiszta legyen. A tiszta levest visszatesszük főni és beletesszük a sárga és fehér répa másik részét tetszőleges méretben. Már csak addig főzzük, hogy ne legyen roppanós (de ne is legyen túl puha)

 

A megadott értékeket igyekszünk tartani, de amennyiben a helyzet megkívánja, a leves összetételét az arányok tartása érdekében kis mértékben változtathatjuk.

Brand

kredenc

0

TOP

X