házi lekvár / dzsem 220ml/üveg
Szederdzsem eritrittel
Összetevők:
szeder, édesítő: eritrit (11%),
sűrűsítő: Stabark növényi sűrűsítő,
tartósítószer:kálium-szorbát
Lévai Ildiről és a munkájáról:
“A Viharsarki Lekvárium „főzőmestere”, Lévai Ildikó vagyok. A Gyulától néhány kilométerre lévő tanyánkon, Szeregyházán, családi vállalkozásként működtetjük lekvárfőző műhelyünket.
A Viharsarok elnevezés történelmi időkre, egészen a 19. század második feléig nyúlik vissza. A mai értelemben vett Viharsarok Orosháza, Békéscsaba, Mezőkovácsháza és Mezőhegyes környékét magában foglaló földrajzi tájegység, az ország dél-keleti csücske. A Szeregyháza elnevezés egy falu nevét őrzi a középkori Gyula környékén létező. tíz kisebb közül, amelyek a tatárjárás, majd a török hódoltság évtizedei alatt eltűntek a föld színéről.
Mintegy harminc évvel ezelőtt kezdődött a szerelem a lekvárok és köztem, először csak a családnak, később a barátoknak kavargattam az édes finomságokat … házi lekvárokat, majd szép apránként a lekvárfőző edények méretei megnőttek. 2007-ben, a tanyánk építésekor már tudatosan alakítottuk ki a lekvárkonyhát, kamrát, tárolókat, telepítettünk gyümölcsöst.
A lekvárpaletta az elmúlt években sokat változott; a desszertlekvárok mellett megjelentek a zöldséglekvárok, a gyümölcssajtok, a szörpök és kisfiunk cukorbetegsége kapcsán a diabetikus készítmények is.
Törekvésünk a harmonikus ízvilág, a természetesség, ám legfontosabb, hogy egészséges termékeket kínáljunk az érdeklődőknek. Termékeink 2011-től „Gyulai termék” védjeggyel ellátottak.
Büszke vagyok rá, hogy 2018-ban elnyertem a Richter Főnix Közösség tagja díjat, többek között sikeres lekvárfőző pályafutásomért.
A lekvárok értékesítése többnyire fesztiválokon, vásárokon történik, mindemellett gyulai üzletekben, ajándékboltokban és az ország egyre több városában megtalálhatók a jellegzetes, kékfestős különlegességek.”
házi lekvár