100% mandula lisztből készült kézműves sütemények Pugliából (Trani).
A La Signora dei dolci kézműves manufaktúra azért alakult, hogy hagyományos, lassan feledésbe merülő mandulás süteményeket készítsen szemben a barackmaggal helyettesített mandulákkal.
A magas minőségre való törekvés és igény hamar népszerűvé tette a kis műhelyet. Olaszország mellett több, más országba is szállítanak.
Magyarországon nálunk érhetitek el.
A La Signora dei Dolci nemzetközi hírű kézműves cukrászműhely Pugliban.
Féltve őrzött, tradícionális receptek alapján készítenek mandula süteményeket.
100%-ban mandulalisztet használnak a sütemények készítéséhez (nem barackmaggal helyettesítik a drága alapanyagot) A műhely munkájáról személyesen is meggyőződtünk látogatásunk során.
A mandulás sütemények átható, édes illata semmihez sem fogható. Aki a mandulát szereti, annak ezek a különleges sütemények nem fognak csalódást okozni.
Sok esetben a mandulás süteményekben lévő, vagy a torták külső díszítésén használt mandula szeletek helyett barackmagot használnak.
A barackmag jóval olcsóbb, a mandulához hasonló az állaga, íze jellegtelen. A barackmag használatával sokkal olcsóbban elkészíthető a “mandulás sütemény”.
A Kredencben lévő mandula sütemények nem tartalmaznak barackmagot.