[tbay_home_banner image_right=”15685″ image_left=”15687″]
[tbay_title_heading title=”Ínyenc Kredenc” descript=”alapelveink, értékeink, motivációnk” style=”style2″ align=”center” buttons=”btn-default btn-outline” buttons2=”btn-default btn-outline” el_class=”title_underlined text-center”]

A Kredenc a kiemelkedő minőségű táplálékok beszerzési forrása.

Bevásárló listánkra kizárólag jó minőségű élelmiszerek, alapanyagok kerülhetnek fel. Hogy mit tekintünk jónak? Egyrészt körbe járjuk az előállítás módját, a felhasznált alapanyagokat, bár ezt nem minden esetben tudjuk megtenni. Utánajárunk az átláthatóságnak, a minőség visszakövethetőségének, a minősítéseknek.

Nem utolsó sorban tapasztalunk, kóstolunk, tesztelünk. Ti is véleményeztek, így csak azok az alapanyagok maradnak a listán, amikkel elégedettek vagyunk.

Különleges – prémium – egyedi

A jó minőség alapvető elvárásunk. Törekvésünk a valóban kiemelkedő minőségű, valamint egyedi termékek beszerzése.

A kihívás nagy. A média eláraszt az önmagát prémiumnak, kiváló minőségűnek nevező élelmiszerek reklámjával, amik javarészt csak az „emberi fogyasztásra alkalmas” minősítést érik el. Az emberek szeméről mintha egy fátyol hullana le, amikor összekóstolják a hiperek alapanyagait egy valóban jó minőségűvel. És akkor ne beszéljünk a beltartalmi különbségekről.

Anita és Roland Hódmezővásárhely mellett gazdálkodik a tanyájukon. Fiatal vállalkozásuk baromfitenyésztéssel foglalkozik. A csibéket is maguk keltetik. Több féle szárnyast tartanak vegyesen (leghorn, jersey óriás, bielefelder, rhode island, marans) így a csírkéik mára a keresztezésekből adódóan egy ezek keverékei. Alapvetően húsfajtákat tartanak, amiket a húsos mell és rövid láb jellemez. Tömzsi, kerekded szárnyasok. Liba, kacsa, fürj, nyúl és fácán is található az állományukban.

Az állatok szabadon tartottak, télen is kimehetnek a szabadba. A takarmányuk zöld füvekből, kukorica, búza, árpa, napraforgó, rizs és kis mennyiségű szójából áll.

Zsámbergerék. Ceglédet nevezik az “Alföld kapujának” is. Ez az alföldi termelés Budapesthez legközelebb eső pontja.
Rengeteg kistermelő (tényleg nagyon pici, egy-két féle zöldséggel, gyümölccsel) őstermelő portékáját találjátok a Kredencben. Szilviék Cegléd és környékén gazdálkodnak és szervezik a környezetük termelőit egy csoportba. Így lehetséges, hogy tőlük nagyon széles skálán vásárolhatunk zöldségeket, gyümölcsöket az egész év folyamán. Vegyszermentesen és a bio gazdálkodásban engedélyezett növényvédő szerek használatával termelnek, illetve kivételes esetben a növekedés eleljén használnak vegyi anyagot, ha az elkerülhetetlen a termés megóvása érdekében. Ez nagyon ritka. Jó színvonalú, mindig nagyon friss és hibátlan, alapvető zöldségekkel látnak el minket.

Ez egy érdekesen kezdődő együttműködésünk. Beszállítónk Magyarország legnívósabb éttermeihez szerez be prémium minőségű alapanyagokat. Nem igazán értette, hogy miért akarjuk ezeket mi “civil felhasználók” is. Na, mi meg ezt a hozzáállást nem értettük. Végül megbarátkoztunk egymással.

Párizsból kizárólag prémium minőségű alapanyagokat, termékeket kapunk: friss halak, húsok, zöldség-gyümölcs, sajtok, tejtermékek. Számos Label Rouge minősítésű és eredetvédett kistermelő különlegesség elérhető így a Kredencben. A piaci árhoz képest nagyon jó áron, már ha egyáltalán beszerezhető rajtunk kívül. Pl. fehér húsú cukorsüveg ananászt, vagy comice körtét még sosem láttunk itthon, de Label Rouge périgord-i tanyasi csirkét sem, ami pedig újra fogalmazza a csirke ízéről alkotott elképzeléseinket…

András Pugliáról és Szicíliáról ősztől tavaszig hoz friss kistermelői zöldségeket és citrus féléket. A datolya paradicsom egy gyümölcs édességével vetekszik nála. Az édeskömény, gránátalma mind a legszebb minőségben.
Ezen túl tészták, olajok, szószok, pesztók, magok vannak a kínálatában. Ezek nem kiemelkedő, de ár-érték arányban nagyon jó minőségű termékek. Az olajai között pedig igazi top minőségű kiválóságok is elérhetők.

Baku Tibor henteshez Verőcére járunk házi húskészítményeiért. Folyamatosan jó minőséget kapunk. Elégedettek vagyunk. A házi virsli és párizsi adalékoktól mentesen kizárólag hús-szalonna-jég és fűszerek felhasználásával készül. Ezt láttuk is az üzemükben. Gondosan ügyelnek, hogy a készítmények jó minőségű húsokból készüljenek. Ez vonatkozik az előállítás módjára is. (Színhúsok felhasználása, tisztítva, hártyázva, stb.)

Csengő – Tejtermékek készítésével foglalkozó üzem. Leginkább az alapvető tejtermékeket szerezzük be tőlük. Nagyon finom a tejföl és a túró náluk. Saját tartású teheneik tejét dolgozzák fel elsősorban.

Szántai Zoli – kézműves sajtkészítő. Innovatív, kísérletező és nagyon igényes a jó minőségű sajtokra. 🙂 Gyümölcsös joghurtok, pohárkrémek, friss gomolyák és érlelt sajtok találhatók a kínálatában, melyet saját tehenei tejéből készít.

[tbay_home_banner image_left=”15689″][tbay_brands number=”20″ layout_type=”carousel” columns=”6″]

Hadházy Ági és Lukács Péter saját készítésű ételeit sokan szeretjük a Kredencnél. Kredences alapanyagokból és minőségi hozzávalókból frissen, egészségesen készítenek ételeket.