Ínyenc Kredenc

csomagolva és csomagolatlanul

Bizonyára meglepődsz, amikor először veszed át a kredences csomagodat és azt látod, hogy mindenféle üzlet papírtáskájában kapod a kredences alapanyagokat, hogy eltérő dobozokban vannak a gyümölcsök, befőttes üvegben a bab… folytathatnánk.
Csomagoló, tároló eszközeink jó részét a kredencesektől kapjuk vissza. Újra és újra felhasználjuk, amíg az állaga és minősége engedi. ¬
Igaz, hogy készíthetnénk saját emblémás táskákat, szatyrokat. A marketingesek a fejüket fogják a mindenféle – csak épp nem kredences – megjelenés láttán.
Tudjuk és értjük.
Mi így gondoljuk helyesnek és úgy érezzük, hogy nem egy zacskó miatt leszünk jobbak, vagy mások.

Vigyázunk a tisztaságra, a termék tulajdonságaiból adódó egyedi szükségletekre, szakosított csomagolásra és tárolásra és törekszünk a csomagolóanyagok minimalizálására.

  • Mostanában négy szempont érvényesül a csomagolásunk  során. Vigyázunk a tisztaságra, a termék tulajdonságaiból adódó egyedi szükségletekre (hűtés, ereszt-e levet, hajlamos-e vízvesztésre stb.), a csomagolóanyagok minimalizálására és a vírushelyzet miatt extra óvintézkedések szem előtt tartásával pakoljuk össze a csomagjaitokat.
  • Vannak olyan termékek (mint például húsok és halak), amelyek eleve becsomagolva érkeznek vagy igénylik az egyszerhasználatos csomagolást. Ebben az esetben nem sokat tudunk tenni. Szeretnénk ezeket a termékeket is legalább lebomló csomagolásban kiszállítani Nektek, de ez sajnos még csak a jövő zenéje.
  • Tojástartókat, befőttesüvegeket, műanyag dobozokat és joghurtos csuprokat küldenek nekünk vissza a kredencesek. (amit először is nagyon köszönünk. Szuper, hogy ennyire együttműködő közösség vagyunk.)
    A kényesebb vagy puhább gyümölcsöket, krémeket és mogyóróvajat ilyen visszahozott edényekbe szoktuk rakni.

A fenntartható, környezettudatos működés nem kényelmes, de fontos és szükséges.

Érted – értünk – a jövőnkért

Az újra felhasznált zacskókat, ládákat, dobozokat, üvegeket tisztítani, fertőtleníteni (felhasználástól függően) és tárolni kell. Nem csupán nekünk, akik újra használjuk, de Nektek is, akiktől tisztán megkapjuk.
Az élelmiszerek jelentős része igényli a megfelelő csomagolást a szállítása, védelme, higiéniája miatt.
Hisszük, hogy ha napi rutinná válik a tárolóedények újra felhasználása, a kidobásra kerülő anyagok mértéke óriásit csökken. Hosszú távon pedig a nagy cégek is rákényszerülnek majd, hogy a termékeiket az értékük és ne a csomagolásuk határozza meg. (Túlcsomagolt termékek)

Továbbra is ládákat és hűtődobozokat használunk (természetesen ú j r a h a s z n á l u n k), azonban vigyázunk arra, hogy pihentessük őket (5-7 napot él a vírus műanyagon). A papírcsomagolások esetében könnyebb dolgunk van, hiszen a vírus rövidebb ideig (24 óra) marad aktív. A csomagolás során maszkban vagyunk és odafigyelünk a rendszeres kézfertőtlenítésre is.