Ratte
0

Ratte – a legfinomabb burgonya.

Joel Robuchon Ratte krumplipure receptje. A héjas burgonyát sós vízben addig kell főzni amíg a beleszúrt kés hegyéről le nem csúszik a krumpli. Ekkor meghamozzuk és kis lyukú krumpli nyomón átnyomjuk.

Ha ez megvan, a mennyiségbez képest 40-50 % vajat keverünk hozzá. Lassú fordulaton habverővel is lazithatjuk. Meglepő módon nem lesz sem nagyon krumplis, sem nagyon vaj ízű. Nagyon kellemes mogyorós, diós aroma fogja jellemezni. Kis adagokban érdemes találni, hiszen a rengeteg vaj nagyon laktatóvá teszi.

A ratte Burgonya küllemében a Somogyi kifli krumplira hasonlít. Apró Szemű es világos a héja. Remek salátakrumpli. A fenti recept alapján burgonyapürének is kiváló. A ratte fajta Dániából vagy Franciaországból eredeztethető. Jól tartja állagát, krémes érzetű a szájban. Mogyorós gesztenyés aromájú. Kézzel takarítják be és rendkívül alacsony hozamú. Ez és rendkívüli íze magyarázza a magas árat. A legmagasabb színvonalú konyhák kedvenc alapanyaga.

A ratte burgonyát hűvös, száraz helyen érdemes tárolni, de nem a hűtőben. A hűtőben történő tárolás változtat a burgonya ízén.

Joel Robuchon. Az elmúlt évszázad legjobb séfjének választották. Pályafutása alatt összesen 32 Michelin csillagot szerzett. Ennyit egyetlen séf sem tudhat magáénak.

Ratte burgonya alkalmanként elérhető a Kredencben, de ha szeretnél vásárolni bármikor be tudjuk szerezni egy héten belül.

Az alábbi szuper minőségű vajak közül válogathattok a Kredencben:

Leave a Comment

0

TOP

X