TAVASZI GYÜMÖLCS ÖZÖN
0

Legyen a héten tavaszi gyümölcs özön…

A csütörtök többnyire „bolondok háza” hiszen ilyenkor érkezik a friss áru nagy része, összekészítjük a megrendelt csomagotokat, a saláta és egyéb tálakat, kenyeret sütünk…

Ritka kivétel, amikor akad néhány perc arra, hogy reggel megnézzük, mi van még a teherautón azon kívül, amit már mi is ismerünk. János egy doboz mangót vett elő és mondta, hogy ezt mindenképp látnunk kell. Mi meg csak annyit tudtunk reagálni a látványra, hogy „azta!”

Éretten szedett kent mangó

Azonnal telefon a kézbe, fotó és fb poszt. Lássuk, mit szóltok hozzá. A reakció nem sokat váratott magára, már délelőtt megrendeltetek egy rekesszel.

Nem is kérdés, hogy hozunk belőle. Az egy dolog, hogy szép nagy gyümölcsök, de ezeket éretten szedték le, hálóba csomagolták és repülővel szállították Európába, hogy minél kevesebb idő alatt a legjobb minőségben jusson a fogyasztókhoz.

Valahogy rám ragadt a “gyümölcs-láz”,  talán a tavaszi vitaminhiány az oka. Fene se tudja. Csupa finom, érdekes, különleges egzotikus gyümölccsel raktam tele a heti Kredenc listánkat.

Mangó - Kent

Rózsaszín húsú grapefruit

Itt van először is a rózsaszínű grapefruit. Bevallom, valami sápadtkás színre számítottam a rózsaszín grapefruittal kapcsolatban. Ráadásul nem is igazán szeretem a kesernyés gyümölcsöket, habár erről az volt az ígéret, hogy kevéssé keserű. Minden várakozásomat felülmúlta. Ezt már kijelenthetem. A színe csodásan élénk. Nagyon lédús, alig van rost benne. Édeskésen savanyú és a lecsengésében érezhető egy pici kesernyés aroma. Finom.

Fehér húsú cukorsüveg ananász – TAGO

Érdekes, hogy ez a fajta a legkeresettebb és a legnagyobbra értékelt Európában. Mégsem hallottunk róla a Kredenc előtt soha és nem tudok helyet rajtunk kívül, ahonnan beszerezhetnétek.

Már írtunk róla egy külön bejegyzést is. Itt

Mézes illatú és aromájú, de nem émelyítően mézízű. Sokkal kevésbé rostos, mint a hagyományos ananászok. Csodás fehér húsa van és a torzsa rész is bátran megehető, egyáltalán nem fás. Szuper ananász íz, savanyú hatások nélkül. Imádjuk!!!

Vérnarancs – Szicília

Tarocco vérnarancs Szicíliából származik. Szicília híres a vanília-, keserű- és vérnarancs terméséről.

A vérnarancs a színén kívül ízében is különbözik a hagyományos narancstól. Olyan mintha egy “vad narancs” volna, azaz az ízei teltebbek, koncentráltabbak.

Leave a Comment

0

TOP

X