Close

Garnéla persillade szószban gnocchival

1842 Ft

1 adag
házi összekészítés

Cikkszám: 16902 Kategóriák: , ,

Leírás

A csomag tartalma:

15dkg nyers garnéla 31/40
17dkg gnocchi
persillade szósz
friss paradicsom

Elkészítés:
Vedd ki a garnélát a hűtőből! – Ezt a főzés elején tedd meg, hogy ne hűtő-hideg húst süss.

A Gnocchit lobogó (sós)vízben főzd meg, kb 1 perc. Amikor a víz felszínére jön, kész is. Szürd le, tedd félre.
Amíg a vizet forralod, vágd fel a paradicsomot kis kockákra, kevés olajat hevíts fel serpenyőben nagyon forróra és ezen piritsd a paradicsomot néhány percig. Szinte füstöljön a serpenyő! Ha kész, tedd félre.

A garnélát sózd meg, kevés olajat hevíts serpenyőben forróra és a garnélát süsd át: mindkét oldalát kb. 1.5-1.5 percig sütöd. Akkor jó, ha rózsaszín, de semmiképp ne süsd túl. Ha nem vagy biztos magadban vágj szét egyet és néz meg a közepét, ha opálosan átlátszó, akkor még sütheted, ha fehér, akkor szuper. Ha túlsütöd pici és kemény lesz a rák.

Az előkészített alapanyagokat tedd össze egy serpenyőbe és öntsd rá a persillade szószt, majd melegítsd össze. Melegítsd, ne főzd!!! – A szósz már kész, ha hőkezeled elveszíti az ízét.
Kóstold meg és sózd, ha szükséges.

Ennyi! Az egész kb. 15 perc.
Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

 

 

Érdekelhetnek még…