Close

2018-08-21

Picanha, sült körte, füstölt fokhagyma

Vidd magaddal a linket egy megosztással!

A francia beszállítónknak köszönhetően kerülhettünk kapcsolatba az ABP Group szuper minőségű marha húsaival. Előtte sosem hallottunk erről a cégről, ami nem meglepő, hiszen Magyarországon maximum néhány étterem használja a húsaikat, egyéb kereskedelmi forgalomban pedig nem található meg. Így, jelenleg csak a Kredenc közösségén keresztül érhető el.
Az ABP céget 1954-ben alapították Írországban. Az utóbbi időben lengyelországi leányvállalatuk sorra hozza el az aranyérmeket a legrangosabb versenyekről. A tavalyi évben a World Steak Award 11 díját szerezte meg az ABP. Többek között a világ legjobb bélszín steakje, a legjobb rib-eye steakje, és a legjobb maggal etetett steakje kategóriában, hogy csak párat említsünk.
És ez a cég a mai napig magánvállalkozás. Különleges, más húsokkal nem összehasonlítható aromája és állaga méltán kerül a Kredenc választékába.

Elsőként a picanha-t (kereszt fartő) kóstoltuk. Ezt a faggyúréteggel bevont húsdarabot legjobb nyílt tűzön készíteni. Egyrészt mert nagyon látványos, ahogy a kicsorgó faggyú hatására, fellobban a tűz, másrészt nem igényel hosszas sütögetést.
Szóval, grilleztük. Hozzá előpárolt és grillen sütött krumplit készítettünk és körtét sütöttünk. A körtéhez és a húshoz egyaránt jól illő szószt készítettünk, aminek az alapja házi őszibarack-nektarin lekvár volt. Ehhez adtunk mézet és olívát, valamit apróra vágott füstölt fokhagymát és friss édes chilit, és persze sót. Az édes chili csak nevében édes, valójában ízes és csak pikánsan csípős. Az édes-sós-csípős massza szuper kiegészítője a telt ízű húsnak. Érdemes néhány órával korábban elkészíteni a szószt, hogy az összetevők kiengedjék az aromájukat.

Vidd magaddal a linket egy megosztással!