Close

Kredenc, mi

Úgy hisszük, hogy az ínyenc ember kredence a lehetőségek és inspirációk kincsesbányája, konyhája pedig az ízvarázslás praktikákkal fűszerezett helyszíne.

Mindehhez az Ínyenc Kredenc Konyhaműhely egy olyan közösségi teret biztosít, ahol együtt vásárolunk szuper minőségű alapanyagokat, hozzávalókat, amik a mellett, hogy egyszerűen csak jók, sok esetben más forrásból beszerezhetetlenek.

Csatlakozz hozzánk,

  • ha finomságokhoz keresel beszerzési forrást, de nincs időd utána járni, vagy nem akarsz hosszas időt bevásárlással tölteni
  • ha érdekelnek a gasztro programok (főzőkurzusok, együtt főzések és együtt étkezések)
  • szeretnél információkat alapanyagokról, technológiákról, ételkészítési gyakorlatról,
  • vagy egyszerűen érdekel a gasztronómiai kultúra.

Észrevetted már, hogy egy egyszerű bevásárlás során is mennyi fölösleges és ráadásul, még csak nem is jó minőségű élelmiszer kerül a kosaradba? Hát, persze. Hiába lista és elhatározás, az impulzus-vásárlást nehezen tudjuk elkerülni. És pont ez az áruházak célja.

Nekünk, közösségként pedig az, hogy csak azt és annyit vegyünk, amit és amennyit valóban szeretnénk.

A minőség a szenvedélyünk! Ünnepeljük a háztájit, nyitottan állunk az őstermelők és kistermelők portékái elé, hiszen az a célunk, hogy minél kisebb távolságból érkezzenek az ételeink. S ha mindez kiváló minőséggel párosul, akkor vagyunk tökéletesen elégedettek. Addig viszont tovább kutatunk, újabb és újabb források után.

A terített asztal a világunk és a világ az asztalunkon. Szeretjük a sokféleséget, a változatosságot és örömmel megismerjük, megkóstoljuk, és ha beválik, használjuk azokat az alapanyagokat, amiket más népek fogyasztanak: a francia vajakat, spanyol húsokat, korzikai szalámikat, thai napon érett gyümölcsöket, távoli tengerek halait…

Programjainkon elkészítjük, megkóstoljuk, feldolgozzuk a közös vásárlásaink során beszerzett élelmiszereket.

Hogyan?

Az Ínyenc Kredenc Konyhaműhely Fogyasztói Közösség egy egyesület. Jó hosszú ez a név, így hívjuk csak Ínyenc Kredenc Konyhaműhelynek, vagy egyszerűen Kredencnek!

Azért egyesület, mert

  1. célunk hatékony és megbízható információ továbbítás segítségével, valamint a tudatos fogyasztási szokásokon, a tudatos közösségi fogyasztói magatartásformáláson keresztül hozzájárulni a köröttünk élők (együttesen: mi) “jó érzés itt élni” élményének kialakulásához és erősödéséhez.
  2. mindehhez úgy, hogy lehetőséget, platformot szeretnénk adni a tudatos fogyasztási szokások (magyarul azt vedd , amire szükséged van, ne azt amit lenyomnak a torkodon; olyat vegyél, ami jó, ne csak olyat, amiről azt mondják, hogy jó) gyakorlati megvalósításához.
  3. a “földtől az asztalig” bizony sokszor hosszú út vezet. Néha indokolatlanul, néha nincs más lehetőség, néha csak mert oktalan, néha meg azért mert kevés az információ. Arra törekszünk, hogy minél rövidebb legyen ez az út.
  4. van gasztronómia, van kultúra, van gasztro-kultúra és kultúrált gasztronómia is. A lényeg a lényeg, imádjuk a gasztronómiát és minél közelebb szeretnénk magunkhoz a kultúrát. És ha sikerül mindezt ötvözni… nagyon elégedettek vagyunk.

Röviden, ezért lettünk egyesület.

Ha úgy gondolod, hogy ezek a céljaink értékesek, követendők számodra is, akkor csatlakozz hozzánk.
Az egyesület pártoló tagsága nem jelent kötelezettségvállalást, viszont lehetőséget ad arra, hogy velünk vásárolj, részt vegyél a téged érdeklő programokon, informálódj és ha ahhoz van kedved egyiket se tedd.

Abszolút önkéntes, abszolút szabad, abszolút Kredenc. 🙂